Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

BestCraft

Clarez

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Chciałbym zaprezentować Wam dosyć warty zwrócenia uwagi

serwer. Jest to serwer typu survival + frakcje + pvp, na

którym

spotkacie również wiele dodatków. Na spawnie znajdziecie

przycisk teleportujący w losowe miejsce na mapie, co

zapobiega campieniu stałych bywalców na nowych graczy co

na wielu serwerach niestety się zdarza, a zarazem jest

bardzo irytujące. Do tego z kamienia mamy własne,

przyzwoicie skonfigurowane dropy: 

Standardowe Dropy:

Diament 0,75%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 diament, szczęście I - od 1 do 3 diamentów, szczęście II - od 3 do 5 diamentów, szczęście III - od 5 do 7 diamentów)

Szmaragd 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 szmaragd, szczęście I - od 1 do 3 szmaragdów, szczęście II - od 3 do 5 szmaragdów, szczęście III - od 5 do 7 szmaragdów)

Sztabka Złota 0,95%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka złota, szczęście I - od 1 do 3 sztabek złota, szczęście II - od 3 do 5 sztabek złota, szczęście III - od 5 do 7 sztabek złota)

Sztabka Żelaza 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - 1 sztabka żelaza, szczęście I - od 1 do 3 sztabek żelaza, szczęście II - od 3 do 5 sztabek żelaza, szczęście III - od 5 do 7 sztabek żelaza)

Redstone 1%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 redstone, szczęście I - od 6 do 14 redstone, szczęście II - od 8 do 16 redstone, szczęście III - od 10 do 18 redstone)

Lazuryt 0,85%

(Za pomocą kilofa; zwykły - od 4 do 12 lazurytu, szczęście I - od 6 do 14 lazurytu, szczęście II - od 8 do 16 lazurytu, szczęście III - od 10 do 18 lazurytu)

Dodatkowe Dropy:

Spawner zombie lub szkieletów - 0,25%

Jak użyć spawnera? To proste. Kiedy dropnie, postaw go gdziekolwiek, po czym patrząc na niego wciśnij prawy/lewy przycisk myszy; jeśli klikniesz lewy - będzie to spawner szkieletów, a jeśli prawy - spawner zombie. Wybór możesz zawsze zmienić, a spawner także rozwalić (tylko za pomocą dowolnego kilofu) i zabrać ze sobą kiedy zechcesz.

Losowy enchantowany diamentowy item - 0,05%

Dropnie Ci losowy (Miecz, kilof, zbroja, hełm, buty lub spodnie) porządnie enchantowany diamentowy przedmiot, jednak szansa jest bardzo mała.

Losowa płyta muzyczna - 0,01%

Dropnie Ci losowa, jedna z płyt muzycznych, drop dodany dla osób które lubią kolekcjonować takie przedmioty jak właśnie owe płyty.

Kilka książek - 0,15%

Kilka blaze rodów - 0,15%

Głowa Whitera (1 szt.) - 0,15%

Kilka Gwiazd netheru - 0,15%

Kilka Brodawek - 0,015%

Kilka nasion dyni/arbuza - 0,15%

Kilka pereł kresu - 0,15%

Trochę obsydianu - 2,5%

Animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

np7f.png

U nas nie ma również uciekania z PvP - gracz który wyloguje się podczas walki zostanie automatycznie zabity a EQ które miał przy sobie wypadnie.

Większość komunikatów w pluginie na frakcje jest spolszczona, ogólnie zakładam że przynamniej 90% pluginów które są na serwerze została przeze mnie spolszczona, co lekko umila rozgrywkę.

Używamy specjalnej, zoptymalizowanej wersji craftbukkita co zapobiega występowaniu nawet minimalnych lagów.

Ponieważ zależy nam przede wszystkim na kulturze w stosunku do graczy, używanie przekleństw na chacie (a przynajmniej ich znacznej większości) zostało uniemożliwione.

gzp2.png

Co każdą godzinę zegarową automatycznie odbywa się event polegający na przepisaniu kilku liczb, osoba która dokona tego jako pierwsza otrzymuje nagrody! (rodzaj wynagrodzenia ulega zmianie co każdy tydzień w sobotę wieczorem)

5szz.png

bfl3.png

Arena PvP: /warp pvp

yk99.png

Kilka ss'ów ze spawnu:

o4ss.png

juxq.png

l0yo.png

nte3.png

4rz7.png

|--->    ADRES IP: bestsurvival.maxc.pl    <---|

image.png

Co do bannera - musi być bo takie są wymagania tego forum, ale z tego co zauważyłem, czasami się buguje np. serwer normalnie działa a tutaj pokazuje się że jest wyłączony, także nie zwracajcie na to uwagi ponieważ jak by nie było serwer jest uruchomiony 24/7 (no chyba że są prace techniczne, ale to zdarza się bardzo rzadko, poza tym i tak najpierw długo wcześniej informuję graczy iż takie coś będzie miało miejsce).

Rekrutacja: ON ( Wszystkich ogarniętych ludzi w wieku 15+ którzy posiadają sporo wolnego czasu proszę o dodanie mnie na skype: filip.staskiewicz (jest kilka takich, mój ma szkic na obrazku, poszukacie a ogarniecie o co chodzi :) )

Sloty: 60 (Planujemy więcej - 100 zaraz po uzyskaniu większej liczby graczy)

Serwer jest oczywiście NonPremium więc każdy może zagrać.

Zapraszamy

Opublikowano
Animacja kopania stone została troszkę zmieniona aby grało się nieco przyjemniej (efekt rozbicia buteleczki z expem), dodatkowo z każdego wykopanego przez Ciebie bloku stone wyleci od 1 do 3 punktów doświadczenia.

Słabsze komputery mogą mieć lagi.

Podoba mi się drop spawnerów - fajna alternatywa.

Na serwer zawitam ;)

Opublikowano

Słabsze komputery mogą mieć lagi.

Podoba mi się drop spawnerów - fajna alternatywa.

Na serwer zawitam ;)

Wiesz co, testowałem to na swoim słabym lapku i było normalnie, też na początku myślałem że mogą być lagi na starszych komputerach. Dziękuję za opinię :)

Opublikowano

Bardzo dobry serwer, gram tam od wczoraj z kumplami, od dawna czegoś takiego szukaliśmy! Najbardziej podobają mi się te dodatkowe dropy, a przede wszystkim spawnery. Poza tym zauważyłem też że z mobów od czasu do czasu też wypadają ciekawe rzeczy np. dziś zabiłem creepera i wypadło z niego 23 prochu, na chacie był też napis "Ten creeper miał przy sobie zdecydowanie więcej prochu". Z zombie od czasu do czasu wypadają też złoto i diamenty. Do tego z każdego moba lecą po 2-4 buteleczki z expem. Ze wszystkich rodzajów liści dropią patyki i po 1-2 szt. jabłek. Piszę bo nie było tego w temacie a naprawdę mi się podoba, może właściciel prezentacji chciał żeby gracze sami to odkryli, tak czy owak mega fajny pomysł! Jak najbardziej polecam, ocena 10/10.

Opublikowano

Mam jeszcze tylko malutkie pytanie; nie mogę znaleźć twojego skype, proszę napisz mi dokładne info na pw jaki masz obrazek, bo jest około 10 użytkowników pod nazwą jaką podałeś, z góry dziękuję.

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngBaviz97

Jest napisane w prezentacji ;)

Rekrutacja: ON ( Wszystkich ogarniętych ludzi w wieku 15+ którzy posiadają sporo wolnego czasu proszę o dodanie mnie na skype: filip.staskiewicz (jest kilka takich, mój ma szkic na obrazku, poszukacie a ogarniecie o co chodzi :) )

f

Opublikowano

Ok już znalazłem skype jak by ktoś miał podobny problem to pisać do mnie.

Opublikowano

Z chęcią zagram ze względu na wielki drop - kocham. <3

Ocena: 10/10

Bardzo dobry serwer, gram tam od wczoraj z kumplami, od dawna czegoś takiego szukaliśmy! Najbardziej podobają mi się te dodatkowe dropy, a przede wszystkim spawnery. Poza tym zauważyłem też że z mobów od czasu do czasu też wypadają ciekawe rzeczy np. dziś zabiłem creepera i wypadło z niego 23 prochu, na chacie był też napis "Ten creeper miał przy sobie zdecydowanie więcej prochu". Z zombie od czasu do czasu wypadają też złoto i diamenty. Do tego z każdego moba lecą po 2-4 buteleczki z expem. Ze wszystkich rodzajów liści dropią patyki i po 1-2 szt. jabłek. Piszę bo nie było tego w temacie a naprawdę mi się podoba, może właściciel prezentacji chciał żeby gracze sami to odkryli, tak czy owak mega fajny pomysł! Jak najbardziej polecam, ocena 10/10.

Dzięki za miłe opinie, pozdrawiam :)

Opublikowano

Admin, zaktualizuj dropy w temacie, bo na /warp drop od kilku dni widzę dużo więcej niż tutaj w prezentacji a miło by było gdyby nowi ludzie poznali serwer od jeszcze lepszej strony, bo naprawdę jest tego wart! Taka moja dodatkowa porada.

Opublikowano

Serwer jest dobry jednak martwi mnie komenda "/?" kazdy sobie moze zobaczyc wasze "przerobione autorskie" pluginy.

Spawn jest ladnie zbudowany tylko troszke za duzo tej czarnej cegly.

Fajny serwer :))

mc.x-hardcore.eu!
OTWARCIE SOBOTA o 17:00! (29.08.15)r)

Opublikowano

W sumie to pod "/?" rzeczywiście można zobaczyć pluginy, aż lekko się zdziwiłem, chociaż tak czy owak admin napisał że są przerobione autorsko (bo są, widać na chacie) więc nie wiem czy to bug, raczej nie ;) Bo i tak czy tak identycznej wtyczki w necie nie znajdziesz. Natomiast dobrze że ktoś na to zwrócił uwagę.

Opublikowano

Wpisz sobie bez op komendę "/plugins" . Pisze ze pluginy sa autorsko przerobione

mc.x-hardcore.eu!
OTWARCIE SOBOTA o 17:00! (29.08.15)r)

Opublikowano

No wiem, ale nie można się upierać że nie, bo są ;) Widać na chacie, chociażby frakcje są po polsku, napisałem już ;)

Opublikowano

@UP

Napisz jakąś sensowną opinię na temat serwera, a nie jakiś gówniany spam, proszę ;) Jestem stałym graczem tego serwera i naprawdę zależy mi na jego rozwoju bo jest naprawdę bardzo dobry, a spamem tego nie wspomagasz.

@update

Ja robię doubleposty? A kto robi jakiś bezsensowny spam typu "sadasdasas" ? Administracja MPC może to sprawdzić, to że zmieniłeś treść posta nic nie znaczy. Wzajemnie ofensywny jp report za wcześniejszy spam.

Opublikowano

Serwer słaby nie polecam za duzo bugów
mapa załosna szybki drop to tez jest zalosne juz
lepiej dac gamemode niz kopac i miec milion diaxów ktore sie nie zmiesza nigdzie}
nie polecam serwera.

Opublikowano

@UP

Bugi? Podaj chociaż jeden, ale oczwiście "bug" a nie jakieś tam twoje mniemanie. Łatwy serwer? Oczywiście, to jest łatwy serwer s+f+pvp i właśnie dla tego jest wyjątkowy.

Opublikowano

temat zosał zgłoszony ponownie do zablokowanie go poprzez bezsensowne oszukiwanie i bugowanie mpc forum tzn refowanie co kilka min i edytowanie tematu.. :)

serwer nie jest wyjatkowy takich serwerów jest FULL az załosny postaraj sie i zrób coś lepszego a nie robisz to co juz jest takich serwerów jest multum wiec nie polecam naprawde szybko sie nudzi serwerek ;)

Opublikowano

@UP

Aktualnie posiadam około 30 stałych graczy którzy grają codziennie od kilku miesięcy, serwer wcale im się nie znudził. Temat zgłoszony za spam? Mówi to osoba która nabija drugi darmowy post, co również zostało zgłoszone. Pozdrawiam.

Opublikowano

drugi darmowy post ? jest cos takiego to sa chyba jakies zarty ;]
nic autorskiego w twoim serwezre nie ma niczym sie nie wyroznia jest poprostu shitem
naprawde nie polecam na nim grac + stali gracze to boty ustawione w pluginie fakeplayers pozdrawiam :)

Opublikowano

Boty?? Jezu człowieku, złap się za ten łeb, zakładam że nawet 5min nie pograłeś na moim serwerze, tylko wszedłeś na kilka sekund wyszedłeś i teraz śmiesz jeszcze taką opinię pisać. Nonstop ludzie piszą coś na chacie i widać ich na spawnie i warpach. Około 15 pluginów zostało przeze mnie autorsko przerobionych i spolszczonych na potrzeby mojego serwera. Nie masz zielonego pojęcia o tym co tam się dzieje natomiast dopuszczasz się do udzielania takiej opinii, jednocześnie nabijając trzeciego posta który jest zwyczajnie spamem. Report i najlepiej nie poniżaj się już więcej bo sam w życiu do niczego nie doszedłeś i nie dojdziesz, a to że ktoś ma dobry serwer wprowadza Cię w zazdrość i starasz się po prostu udupić owy serwer, niestety na marne bo nic z tego nie wyjdzie ;(.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...